O Vrtiću 2

Vrtić „Panda“ nalazi se u beogradskom naselju Sremčica,u ulici Prve Brazde 4

Nalazimo se na obodu lipovičke šume,u predivnom i mirnom okruženju u kojem deca,uživajući,uče ono što žive.Nekada porodična kuća pretvorena je u pravo malo dečije carstvo sa velikim prostranim dvorištem koje im omogućava nesmetano kretanje i igru tokom čitavog dana. Naš vrtić može da se pohvali jedinstvenom metodom rada koja je zastupljena tokom čitave godine a odnosi se na rano podsticanje dečijeg mišljenja i sveobuhvatno primenjljivo-funkcionalno znanje.Koristeći prirodne resurse i blizinu šume,u svakodnevnim šetnjama i igri na svežem vazduhu,deca kroz razlicite oblike aktivnosti uče,razmanjuju informacije,zaključuju i stiču naj ranija saznanja o svetu,pojavama i odnosima u njima samima i svom okruženju. Svi zaposleni su stručni i obučeni u radu sa decom i sa višegodišnjim iskustvo

Picture111
Atmosfera koju negujemo“kao kod kuće“ deci pruža maksimalnu sigurnost i gradi poverenje zaposlenih i mališana koji provode veći deo vremena sa svojim vaspitačima.
Prednost ovako upostavljenim standardima i programu jeste široka mogućnost primene u predškolskom uzrastu (2-7 godina) i stimulacija razvoja intelektualnih potencijala svakog deteta.Mozak deteta se do pete godine razvija preko 50%, dovoljan je razlog da se sa primenom NTC programa otpočne u što ranijem uzrastu. U vrtiću „PANDA“ se maksimalno podstiče razvoj biološkog potencijala svakog od nijh koji se usklađuje u odnosu na samo dete,njegovu uzrasnu dob,fizičke sposobnosti,i logičko-jezičke razvijenosti.
Pravilno vaspitanje dece sastoji se u tome da se iz svakog od njih izvuče ono što je najbolje.

ISHRANA

Deca tokom dana imaju pet obroka: doručak, voće, ručak i dve užine.
Jelovnik je prilagodjen deci u saradnji sa nutricionistom i ketering službom.
Jelovnik obuhvata sve sto je potrebno za pravilan rast i razvoj dece.
(žitarice, voće, povrće, mleko i mlečni proizvodi, meso i poneki slatkiš).

O OBJEKTU

Ispunjavaju sve higijenske i sanitarne uslove.
Multifunkcionalan prostor vrtića je potpuno adaptiran i prilagodjen nameni, koji se prostire na 100 m2, pružiće deci jedinstven i zabavan boravak. Opremljen je svim neophodnim didaktičkim sredstvima i igračkama.
U sklopu vrtića Panda nalazi se veliko dvorište gde će vaše dete provoditi u igri sa vršnjacima stvarajući neophodne i bitne socijalne veze koje su preduslov za pravilnu izgradnju dečije ličnosti. U okviru istog nalazi se bogat sadrzaj biljnog sveta te će dete učestvovati u procesu stvranja,negovanja i učenju značaja očuvanja prirode sadeći i negujući različite biljne kulture.